2024 Yılında Bizi Neler Bekliyor?

Astrolog Ayşe İnci Klas Yaşam okurları için yazdı.

BURADA BULUNMA AMACIMIZ EVRENE BİR ÇENTİK ATMAKTIR; TUTULMALAR SAYESİNDE EVRENE BİR ÇENTİK ATIN!

2024’ü hem kişisel hem de global anlamda her yönüyle ele almak istiyorsak evrenin melodisini dinlemek için tutulmalara bakmalıyız. Tutulmalar, yaşam yolumuz ve tekamülüze gidişimizde gerekli kadersel dokunuşlardır. Eski dönemlerde en bilindik kehanet yöntemleri tutulmaların analizleriyle yapılırmış. Tutulmalar yeniay ve dolunayların çok yakınında Ay düğümlerinin olmasından dolayı çok daha yoğun enerjiler barındırır ve hayatlarımızdaki kadersel dönüş noktalarını tetikler, değişim için gerekli olan ortamı bizlere sunar.  Üstelik bu kadersel etkiler sadece o anki tutulma döneminde değil tam olarak o dereceye gelen her gezegen geçişlerinde tetiklenir.

Bu yılki tutulmalar hem Vedic hem Klasik  Batı Astrolojisi ve birçok bakış açısını içeren deneysel astroloji yöntemleriyle analiz edilmiştir.

2024’ün ilk tutulması 25 Mart 2024’te Ay tutulması ile başlıyor nadir görülen farklı bir Appulse (Mikron) Ay tutulması deneyimleyeceğiz. Bunun anlamı aslında tutulma oluyor fakat tutulma ekseni Dünya’mızın dışında bir noktaya düşüyor. Yani Dünya hem kendi etrafında hem de Güneş etrafında döndüğü için tutulma ekseninin noktası Dünya’da tam bir noktaya düşmüyor bu yüzden ‘’Gölgeli Ay Tutulması’’ da deniyor.

25 Mart 2024 Appulse (Mikron) Ay tutulması

Bu tutulma Batı Astrolojisi’ne göre 5 derece Terazi burcunda Vedic Astroloji’ye göre ise Hasta Nakshatrası’nın ilk padasında meydana gelecek.

Bu tutulmanın sloganı: Bilgi güçtür ve güç estetikle ve güzellikle de mümkündür. Dişil güç eril güçten daha etkili ve yaratıcıdır ve hepimizde bulunur haydi bunu keşfedelim.

Bu tutulmanın ödevi: Hayallerimizi önce zihnimizde canlandırıp ardından deneyimleyelim. Zihnimizde canlandırma kısmını güzel çiçek esansları, kokular ve doğanın güzel kokuları arasında deneyimleyelim. Özellikle yasemin kokulu sıvı esansiyel yağlar bu tutulmanın rehberi olabilir. Ayrıca yeşil renk kullanmak ve yeşillik ekmek de işe yarayabilir. Evimizde bereketi arttırmak için tarçınlı ve güzel kokan tatlılar pişirip sevdiklerimizi çağıralım.

Bu tutulmanın sembolü: Dişi bufalo

Bu tutulma bize parlaklığı, gücü, güzelliği ve bilgiyi somutlaştırma şansı verecek. Fazla enerjik olabiliriz hatta büyüleyici bir canlılıkla ışıl ışıl parlayabiliriz fakat enerjiyi doğru yere kanalize etmek ve zamanlama becerisinin her şeyden önemli olduğunu kavrayacağız. Bu dönemde düşünceleriniz ve eylemlerinizi gerçekleştirme konusunda aktif ve becerikli olma fırsatlarına odaklanalım. Düşünce, duyu organlarımızla fark ettiklerimizin zihnimizde canlanmasıdır. Düşünce, farklı duyguların oluşmasını sağlar. Bu duygular eyleme dönüşür. Yani düşünceler eyleme, eylemler alışkanlık ve başarıya dönüşür. En önemli tüyo: bu dönemde işbirliği ve dakiklik bizim her alanda mutluluğumuzun sırrı olacak yani politik davranın ve her verdiğiniz sözü zamanında yerine getirin. Aldığımız kararlar geleceğimizi belirleyecek.

Bu tutulma sembollerinden inciler hem modaya hem de ekonomiye yön verebilir mesela inci fiyatları da artabilir incili kıyafetler ve tasarımlar da ön plana çıkabilir özellikle renkler ve vintage inci kullanımına yeni bir bakış açısı gelebilir hatta parmaklarda, avuç içlerinde inci aksesuarlar kullanımı olabilir. Bu tutulma da başrolü Plüton ve Mars paylaşıyor bu yüzden içinizdeki gücü keşfetmek için harekete geçmeliyiz. Gideceği yeri bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Ne yapmak istediğinizi bilmiyorsak çevremizde binlerce uçuşan onlarca fırsat rüzgarını ıskalarız. Denizlerin derinlerindeki inciye ulaşmak istiyorsak, derinliklerde dolaşmayı ve ahtapotla yüzleşmeyi göze almalıyız her türlü ikili ilişkide yüzleşme zamanı ama bu yüzleşmelerin altında en önemli yüzleşmemiz yatıyor yani kendimizle yüzleşmelerimiz.

8 Nisan 2024 Tam Güneş Tutulması

2023’te total bir Güneş tutulması yaşamamıştık bu sene ise total bir Güneş tutulması var bu da çok etkili olduğu ve yeni bir dönem başlattığı anlamına geliyor. Bırakalım aynı burçta bir total Güneş tutulmasını başka bir burçta bile 12 Ağustos 2026’ya kadar total Güneş tutulması yok. Üstelik Ay düğümleri durağan pozisyonda iken olacak bu tutulma o yüzden 2024 yılının bence en önemli olayı olur kendisi.

Bu tutulma Klasik Batı Astrolojisi’ne göre 19 derece Koç burcunda Vedik Astroloji’ye göre ise Revati Nakshatra’sının 3.padasında meydana gelecek.

Bu tutulmanın sloganı: Ait olduğumuz yeri bulabilmek için içindeki asıl yolda ilerle.

Bu tutulmanın özlü sözü: ‘’Bugün eğer herkes birbirinden bu kadar uzaksa, bugün herkes sebebini bilmeden mutsuzsa; ağaçları kesmek, suları kirletmek, öldürmek, eziyet etmek normal bir şeymiş gibi algılanıyorsa savaş başlamıştır. Bir düşman vardır. Adı önemli değil, izin verildiği sürece bu savaş başlayacak, sürecek, bitecek ve süreç tekrarlanacaktır.’’ Hande Şarman

Bu tutulmanın ödevi: Davul ve şamanik müziklerle ata ruhlarınız ve kökenler konusunu aidiyetliği sorgulamak. Aile ve geçmiş konusunda kökenleri keşfetmek. Atalardan aldığımız karmik yüklerden arınmak. Dişleri için öldürülen filler konusunda hem bilgilenmek hem de herkesi bilgilendirmek. Hayvan dostlarımızın korunmasında görev almak ve onları ait oldukları ortamdan uzaklaştırıp acı çekmelerine neden olan hayvanat bahçeleri konusunda bilinçlendirme kampanyaları başlatmak. Burada ana fikir, şefkatli ve başkalarının acılarına karşı duyarlı olmak

Bu tutulmanın sembolü: Dişi Filler ve kerkenez

Bu tutulma hepimize nereye ve neye ait olduğumuzu ve kökenlerimizi sorgulatacak.Bu tutulma aslında bizi ‘’hayat bize ne öğretmiş ?’’sorusundan kurtarıp ‘’biz yaşadıklarımızla birilerin bir şeyler öğretebildik mi? ‘’diye sorgulatacak. Bir canlının şifalanmasına aracılık etmiş miyiz biz ölsek bile birilerinin bir şeyi öğrenmesine aracı olabildiğimiz için hala anılacak mıyız gibi sorular sorduracak evren. Nereye neden ait değiliz ya da neden ait hissediyoruz? Aidiyet ne demek? Aidiyetin iki insan arasında olması da gerekmez, işimizle de olabilir çok sevdiğimiz yemek tabaklarımızla da… Aslında kendi iç dünyamız ile dış dünyamız arasındadır. Nerede olduğumuzla değil orada kendimizi nasıl hissettiğimizle ilgilidir.

Bu tutulma yeni bir yolculuğa başlamak, evlenmek, çocuk sahibi olmak veya yeni kıyafetler satın almak için fırsatlar sunabilir. Ait olduğunuz yeri bulmak için yepyeni yolculuklara çıkın.

Ailesiz çocuklar ve evlat edinme ile ilgili global kanun değişiklikleri ve yeni imzalar gündeme gelebilir. Ev sahibi olmak hatta bir ülkede yaşamak veya bir ülkenin vatandaşı olmak, yabancı göçmenler gibi konularda uluslararası ortak kararlar ve yeni iş birlikleri gündeme gelebilir. Avrupa Birliği kriterleri çatırdayıp birlik küçülebilir. Hepsinde önemlisi bu tutulma bize yaşam yolunda en iyi rehberin ilim olduğunu gösterebilir. Burada ait oldukları yerden acıyla koparılan ve doğasına aykırı hayvanat bahçelerine ve barınaklara hapsedilen, acı çeken hayvanlar için olumlu gelişmelerin başlangıcı olacağını düşünüyorum. Ayrıca doğal denge için nesli tükenmek üzere olan hayvanlarla ilgili tüm Dünya’da yeni kararlar alınabilir. Özellikle de dişleri için öldürülen fil sürüleri ile ilgili yeni gelişmeler gündeme gelebilir.

Ülkemizin dışarıya açılan yüzü değişebilir fakat tam olarak hangi birliğe veya topluluğa ait olduğu konusunda belirsizliklerle mümkün. Coğrafya kader mi sorusunun ülke içinde sorulacağı ülke dışında ise gideceğimiz yol ve hedeflerin sorgulanacağı bir dönem. Almanya ile ilişkilerimizin etkisiyle yeni topluluklar veya değişen hedefler kapıda.

18 Eylül 2024 Parçalı Ay Tutulması

Bu tutulma Klasik Batı Astrolojisi’ne göre 25 derece Balık burcunda Vedik Astroloji’ye göre ise Purva Bhadrapada Nakshatra’sının 4.padasında meydana gelecek.

Bu tutulmanın sloganı: Gizemlerle tanış, benzersiz, eksantrik, tutkulu, inatçı ve mistik olmayı deneyimleyelim. Korkaklık ya da dikkatsizlik sorduğumuz soruların önünü kesmese, kim bilir kaç gizemle tanışmanın eşiğindeyizdir?

Bu tutulmanın özlü sözü: ” Varolan her şeyde tanrısal bir gizem olduğunu söylemek istiyorum. Ayçiçeğinin, gelinciğin böyle parıldadığını görebiliriz. Bir kelebeğin daldan havalanışında, bir balığın akvaryumda yüzüşünde, bu sınırsız gizemi biraz daha çok yakalarız. Ancak Tanrı’ya en yakınlaştığımız yer kendi ruhumuzdur. Bu büyük yaşam sırrıyla ancak ruhumuzda birleşiriz. Evet, ender de olsa, kimi zaman bu tanrısal gizemin kendimiz olduğunu hissederiz. ”  Jostein Gaarder

Bu tutulmanın ödevi: Derin felsefik bilgilere, idealler için gelecek vizyonları yaratmaya odaklanalım. Eğer insanlığı yücelten evrensel hedefler için çalışırsak şans bu sefer bizimle. İçimizde bir güç ve gizem var ve bu bizzat yaşamın gücü ve gizemidir.  Bu bize verilmiş değerli bir armağandır. Kalbimizle zihnimizle onun derinliklerini araştıralım.

Bu tutulmanın sembolü: Erkek aslan ve kanatlı At ayakları

Bu tutulma stratejiler ve bastırılmış kısıtlamalar arasında içimizdeki ruhla konuşmanın yollarını gösterecek. Tezahür yeteneğini ve nerede çalışıp nerede dinlenmemiz gerektiğini sorgulayacağız. Geleceğe yönelik yenilikçi kararlarımızda ne kadar hayalci ne kadar rasyonalist olduğumuzu anlamaya çalışacağız. ‘’Şans, hazırlıklı olanlara güler’’ sözünün anlamını her hücremizle deneyimleyeceğimiz zamanlar. Geleceği şekillendirmek demek, gelecekle ilgili fikri hazırlığı yapmak demektir. Yani geleceği şekillendirmek isteyenlerin arzulanan gelecek için hangi kaynakların, hangi noktalarda harekete geçirilmesi gerektiğini belirlemeleri gerekiyor kısaca heybemizde ne var ve bunlar bizi nereye götürür? İşte tam da bunun zamanı nerede durup nerede harekete geçeceğimizi anlamak için olayların derinliklerine ışık tutmalıyız.

Ülkemiz için geçmişten bugüne hangi konularda ne kadar yol kat etmişiz ne olmuş ne yapmışız ne yapamamışız gibi sorularla hepimizin muhasebe ve muhakeme uzmanı olmaya çalıştığımız günler olacak.

Dünya genelinde ise virüslerin yaşam stratejilerine dair yeni keşifler yapabiliriz. Virüslerin hayatta kalmak için sürdürdükleri savunma mekanizmalarının kanser tedavilerinde veya dejeneratif hastalıkların tedavisi için kullanımında yeni buluşların önü açılabilir. Ayrıca uluslarası futbol fedarasyonları ile ilgili de yeni kararlar alınabilir.

2 Ekim 2024 Halkalı Güneş Tutulması

Bu tutulma Klasik Batı Astrolojisi’ne göre 10 derece Terazi burcunda Vedik Astroloji’ye göre ise Hasta Nakshatra’sının 2.padasında meydana gelecek.

Halkalı Güneş tutulmasında Ay Güneş’i tam olarak kapatamaz ve halka şeklinde ışık Dünya’ya ulaşır. Bu durum bile bize tutulmada aslında sızıntıları anlatıyor. İşin uzmanı kişilerin, şirketlerin, profesyonellerin şaşırabileceği bilgi sızıntıları bu tutulmada özellikle gündemde. Bu tutulmayı analiz ederken hep İlber Ortaylı ve televizyon programlarındaki gözlüklerinin ardından bize bakışları geliyor.

Bu tutulmanın sloganı: Hem tatlı ye, hem tatlı söyle

Bu tutulmanın özlü sözü : ‘’Bilim ve sanat uzun, ömür kısadır’’ Hipokrates

Bu tutulmanın ödevi: İnsanın kendine bakımı, kendisine olan saygısının aynasıdır. Kendi bakımına ve dış görünüşüne her ne sebeple olursa olsun özen göstermeyen bir kişi başkalarından da kendisine saygı beklemiyor demektir. Bu yüzden kişisel bakım, yepyeni bir hobi edinme zamanı. Sanat yoluyla duygusal bağ kurmalı, ellerimizi kulanarak sanatsal çalışmalar yapmalıyız mesela mandala boyayıp sevdiklerimize hediye edebiliriz kimbilir belki yepyeni iletişim yolları geliştiririz…

Bu tutulmanın sembolü: Beş parmağın da kartal şeklinde açık olduğu bir el

Mantıklı, sakin, saygılı, dürüst ve işlerinde oldukça yaratıcı olabileceğimiz zamanlar. Ayrıca konuşmalarımız güzel ve ikna edici olabilir yani tatlı dilin yılanı deliğinden çıkardığını görme zamanları. Güzel sanatlara ve diksiyon kurslarına ilgi artabilir. Eğitim sistemimize yeni sanat kolları seçmeli ders olarak eklenebilir.

İletişim konusunda yapay zekanın da etkisiyle telefonlarda yeni sosyal medya araçları ortaya çıkabilir. İletişim araçlarında yeni programlar gelebilir ve önceden çok popüler olan sosyal medya programlarının ışığı sönebilir. Bu sayede yeni ve genç zenginler gündeme gelebilir.

 Tutulma sembolü de işin içine girdiğinden ülkemizde BJK ile ilgili gelişmeler bekliyorum. Hem bir devrin kapanışı hem de bir devrin açılışı.

Ülkemiz geneli için sınırlar, vatan, bize ait olan ve olmayan topraklar, ülkenin entelektüel kesmi, medya ve özellikle e-ticaret yoluyla geçimini kazanan kişiler gündeme gelebilir. Yani ticaret yolları ve kısa süreli hızlı el değiştiren değiş-tokuş alışverişleri gündeme gelebilir.

Bunları da beğenebilirsin