Röportaj – Burcu Güngör Tezal

ERA Life Broker Owner'ı Burcu Güngör Tezal ile söyleşi...

Kendinizden ve gayrimenkul sektöründeki çalışmalarınızdan kısaca bahseder misiniz?

İzmirliyim. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünden mezunum.
Türkiye’de gayrimenkul sektörünü domine eden Master Türk çatısı altında ERA Real Estate Türkiye’nin Bodrum’daki ilk ofisi ERA Life’ı eşim Serter Tezal ile birlikte kurduk. Bodrum yarımadasında her biri profesyonel gayrimenkul danışmanı ekibimizle birlikte yatırım, alım, satım ve kiralama işlemlerine aracılık yapıyoruz.

İnsanlara huzurla; keyifle yaşayacakları en uygun yerleri buluyor, yatırım yapmak isteyenlere de bilgi ve tecrübemizle en iyi opsiyonları sağlıyoruz…

Neden Bodrum?

Bodrum doğası, güzelliği, kültürü ve turizm cenneti olması nedeniyle tüm Dünyada popüler olan bir ilçe. Bodrum’da gayrimenkul fiyat endeksi her sene artış gösteriyor. Sadece yerli değil, yabancı yatırımcıların ve tatilcilerin de markajında olan bir bölge. Bununla birlikte yaz-kış yaşamak isteyenler de giderek artıyor. Son yılların en tercih edilen kaçış noktası durumunda Bodrum. Zira son zamanlarda İstanbul’dan, Ankara’dan, yurdun her yerinden, her yaştan ve meslekten bir çok insan ailesiyle birlikte burada yeniden nefes almayı arzu ediyor. Ve haklılar da…

Ben de bir İzmirli olarak ve İstanbul’da da yıllarca yaşamış biri olarak kendimi en çok Bodrum’a ait hissediyorum, burada yaşamak ve çalışmak çok huzurlu hissettiriyor.

Ofisiniz hangi alanlarda hizmet veriyor?

Ofisimizdeki her gayrimenkul profesyoneli kendi konusunda uzmanlaşmış; alanında tüm piyasa ve bölge bilgisine sahip kişilerdir. Gayrimenkul sektörüne yeni giren ve ekibimize katılan gayrimenkul danışmanlarımızın ise belli bir bölge ve konuda uzmanlaşmasına yönelik çalışmalar yaparak, gerekli eğitimleri almalarını sağlıyoruz. Bu yüzden ERA Life ofisi tüm Bodrum yarımadasında konut, ticari, arsa, alım, satım ve kiralama gibi tüm ihtiyaçlara cevap vermektedir.

Bodrum’da ev ya da yazlık sahibi olmak isteyenlere veya gayrimenkul satmak isteyenlere önerileriniz var mı?

Yarımadanın her köşesinde her bütçeye uygun seçenekler var. Önemli olan alıcıların ihtiyaç, alışkanlık ve önceliklerinin analizini doğru yapmak. Burada bizim gibi gayrimenkul profesyonelleri devreye giriyor. Binlerce seçeneğin arasında alıcıların yorulmamasını ve keyifli, güvenli adım atmalarını sağlamak bizim işimiz. İstekleri gayrimenkul danışmanı tarafından doğru analiz edildiyse ayırmayı planladıkları bütçeyle seçim yapmaları kolaylaşır. Her zaman profesyonel destek almalarını ve yasal çalışan, oda kaydı olan, eğitimli danışmanlık firmalarını tercih etmelerini öneriyorum.

Bununla birlikte, diyelim ki bir eviniz var ve satmaya karar verdiniz; mümkün olan en iyi fiyatı elbette istersiniz ve muhtemelen aklınızdan da geçen bir fiyat aralığı vardır… Peki; doğruluğunu nasıl bileceksiniz… Hepimizin vakti çok kıymetli; hız çağında yaşıyoruz; üstelik satamadığınız takdirde paranızın alternatif yatırım maliyeti yüksek olacaktır. Evinizi pazara çıkardığınız fiyat aylarca beklemenize, hayallerinizin suya düşmesine sebep olursa… Bu yüzden satıcılara da gayrimenkul değerleme ve gayrimenkul pazarlama konusunda deneyimli ve güvenilir profesyonellerden destek almalarını öneririm.

Bunları da beğenebilirsin